BESLENME HİZMETLERİ BİRİMİ
BESLENME HİZMETLERİ BİRİMİ
- Yeterli ve dengeli beslenme sağlığın temelidir. Birimimizin birincil görevi; öğrencilerimize sunulan tüm beslenme hizmetlerinin organizasyonu, kontrolü denetimi ile oluşabilecek sorunlara ve şikâyetlere çözüm bulması ve bunları uygulatmasıdır. Bu hizmeti; 1 Şube Müdürü, 1 Mutemet, 1 Yemekhane ve Üretim sorumlusu yürütmektedir.
- Öğrencilerimizin beslenme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla işletilen yemek salonlarının sağlıklı ve hijyenik koşullarda hizmet vermesi sağlanmakta ve denetlenmektedir. Birimimizin denetlemekle sorumlu olduğu 1 yemek üretim mutfağı, 2 öğrenci yemekhanesi, 2 personel yemekhanesi, 2 çay ocağı ve 8 Kantin-Kafeterya bulunmaktadır.
- Öğrencilerimize öğle yemeği hizmet alımı; ''açık ihale usulü ile ihale edilen yerinde üretim yemek hizmeti alımı'' şeklindedir. Hizmet veren yemek firması Üniversitemiz mutfağında yemek üreterek yemekhanelere dağıtım, yemek servisi ve servis sonrası temizliğini yapmaktadır. Öğrencilerimizin günlük enerji, besin gereksinimleri ve sağlık koşullarına uygunluğu dikkate alınarak, yemek menüleri; firmaya ait üretimden sorumlu gıda mühendisi ile Beslenme Hizmetleri tarafından hazırlanıp Daire Başkanlığımız onayına sunulmaktadır.
- Tüm yemekhanelerimizde yemek satışlarının daha çağdaş ve güvenilir seviyede olması için ''Akıllı Kart & Turnike Sistemi'' uygulanmaktadır. Bu sistemde; öğrencilerimiz kimlik kartlarına dolum merkezlerinden diledikleri kadar para yükleyip bir sonraki haftanın yemeklerini seçerek yemek ünitelerinin girişindeki turnikelere kartlarını okutarak yemek hizmetlerinden faydalanmaktadır. Bunun yanı sıra 400 öğrencimize yemek yardımı üniversitemizce karşılanmaktadır.
Şube Müdürü
Bülent MARAL